Vilken klocka ska man välja till olika tillfällen? | Livsstil idag

Livsstil idag

Annons

Vilken klocka ska man välja till olika tillfällen?

bw-934485_1280

Klockan har alltid varit mer än en apparat som visar tiden, och fick därför tidigt en viktig roll inom den trendiga modescenen. Den ansågs vara ett slags smycke som satte twist på hela den övriga stilen.

Marknaden när det kommer till klockor har faktiskt inte förändrats så mycket de senaste decennierna, då några av de största tillverkarna än idag är desamma. Dessutom har armbandsur en slags tidlös position när det kommer till trender där olika klassiska modeller fortfarande håller som statussymbol och trendobjekt. Klockor blir aldrig omoderna helt enkelt.

Hitta klockor på nätet

Den som samlar på designermärkesklockor har en bra startgrop när det kommer till att klä sig till olika tillfällen. Det är inte billigt att investera i armbandsur men tack vare internets framfart väljer många att köpa klockor online, vilket gör att prislappen håller sig på betydligt lägre nivåer än i de vanliga butikerna. Även om många vill hävda motsatsen är det med ett större urval klockor faktiskt betydligt enklare att bestämma stil och klädsel inför olika fester, tillställningar eller vanliga vardagsmoment. Det kan såklart bli svårt att välja om vissa modeller påminner om varandra, men i det stora hela skapar det bättre förutsättningar till att matcha med kläder och skor. Varför inte investera i både lite enklare klockor och mer luxuösa designermärkesklockor?

Välj en klocka som passar din stil

Rent generellt finns det nog inga direkta regler som bestämmer vilken typ av klocka man bör bära vid ett särskilt tillfälle eller som komplement till en speciell klädsel. Det kommer förmodligen från tidigare epoker då variationen på klockmodeller var tämligen fattig och det var bara en lyx i sig att ha ett armbandsur runt handleden. Dagens enorma utbud av modeller och märken bidrar till att folk väljer lite utifrån hur man klär sig, vilket humör man är på och hur man lever sitt liv. Det är helt enkelt ens egen livsstil som påverkar val av klocka mer än vett och etikett.

Till en vardaglig look använder man oftast en typ av klocka som passar för det arbete man har – en snickare kan mycket väl vara ägare till en stilfull Rolex men han bär den knappast under arbetstid, medan mäklaren förmodligen använder sin dyra klocka både privat och på jobbet. Många ungdomar föredrar sportiga modeller som passar den aktiva vardagen och när det vankas fest brukar framför allt tjejer välja en mer glamorös modell då klockan även har en roll som smycke.

Men även om det mesta hänger på den egna stilen, vad kan man tänka på för att välja rätt klocka?

Tänk praktiskt!

Vad är det för tillställning du ska använda klockan till? Vad innebär den aktiviteten eller tillställningen? Det kanske handlar om att hitta en snygg klocka som funkar till i stort sett det mesta i klädväg men som heller inte är för alldaglig. I det fallet bör du satsa på en kvalitetsklocka i en något diskret, eller åtminstone stilfull, design för att vare sig tröttna på modellen eller behöva oroa dig för slitage. Är det en klocka du vill använda när du är ute och springer ska du självklart fokusera på en mer teknikinspirerad variant i hållbart material som klarar ur och skur. Du som är på jakt efter en klocka att bära på ditt bröllop bör försöka välja modell utifrån bröllopsutstyrsel.

Festdags? Matcha klockan!

Till fest vill vi gärna klä upp oss för att få den där härliga känslan av att känna oss lite speciella för en kväll. Som tidigare nämnt grundas klockvalet mer på personlig stil än själva tillfället i sig. Se därför över din festgarderob och välj en klocka som matchar dina festplagg. Ett tips är även att ta hänsyn till smycken du bär när det vankas fest. Märkesklockor för dam finns att hitta i många fina roséguldsvarianter, något som gör sig extra fint med andra smycken i samma ton. Lyxmärket Marc Jacobs har exempelvis gjort sig känt för sina läckra damklockor i roséguld, men det finns även flera snygga budgetalternativ inom kategorin.

Justera på egen hand!

En stark trend just nu är detta med att köpa märkesklockor som har avtagbara armband, vilka man enkelt kan byta på egen hand för att förändra looken på ett enkelt sätt. Investera i några olika armband för att byta utifrån din klädsel.

Bry dig mindre om vad andra tycker!

Oavsett om du väljer att hålla dig till matchande kombinationer eller vett och etikett är det enda sanna att en klocka alltid bärs upp som snyggast när du själv känner dig fin. Är du stolt över klockan, visa det!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats