Ett städat hem är ett trivsamt hem – 5 enkla städtips! | Livsstil idag

Livsstil idag

Annons

Ett städat hem är ett trivsamt hem – 5 enkla städtips!

Finns det någon skönare känsla än att komma hem till ett rent och städat hem? Vi är nog många som uppskattar den där känslan då det ger ett behagligt lugn, vilket så bör vara när man kommer hem efter en tuff arbetsdag!

Idag tar många faktiskt hjälp från proffs för att hinna med städningen i hemmet. Vi jobbar många timmar om dagen och vill dessutom ha tid att göra andra saker vi gillar så som att träna, umgås med vänner och kanske busa i parken med barnen. Det är lätt idag att hitta hemstädningstjänster i Stockholm, bara som exempel, men givetvis även på mindre orter finns firmor som erbjudet tjänsten.

Såhär hittar du och anlitar hemstädning:

  • Leta upp alternativ genom att Googla orten det gäller, till exempel hemstädning Stockholm eller städhjälp Stockholm

  • Jämförde olika priserna
  • Be om offerter som du kan jämföra

Men oavsett du anlitar hemstädning eller inte, finns det saker du själv ändå kan göra för att hålla ditt hem fint. Små moment som inte behöver stjäla allt för mycket av din lediga tid:

  1. Håll koll på disken

Se till att sköta smutsig disk så att du slipper synen av använda tallrikar i diskhon. Har du diskmaskin gör du det till en rutin att direkt efter använd talrik eller glas stoppa in det i diskmaskinen.

  1. Kvällsrutinen

Ägna tio minuter på kvällen åt att plocka undan eventuell röra i hemmet. Kringslängda kläder, skor i olika vrår eller kanske smutstvätt som ska slängas i tvättmaskinen. Oavsett vad dessa tio minuter ägnas åt, kommer du dagen efter uppskatta att du plockade undan eftersom du vaknar upp till ett ordnat hem, vilket är viktigt för en bra start på dagen.

  1. Var inte perfektionist

Ett hem kan faktiskt vara helt okej och städat utan att det skiner i varje hörn. Sänk dina krav och låt det räcka med att ha saker upplockade från golvet och disken undanstädad från diskbänken. Har du anlitat städhjälp, vet du ju att hemmet faktiskt blir städat ordentligt.

  1. Smarta städtips i vardagen

Har du exempelvis hund eller katt kan det vara bra att använda produkter som är anpassade för att ta bort hår. Likaväl kan ett tips vara att använda vaxduk på matbordet om du har småbarn, så torkar du smidigt bort smuts.

  1. Musik och peppning

Hade du fest igår? Ser hemmet ut som en soptipp? Sätt på din favoritmusik på högsta volym, plugga i dammsugaren och på med handskarna. Städningen kommer bli roligare än du anar!

Ett städat hem är ett trivsamt hem, oavsett du bor litet eller stort är ett ordnat hem en lisa för själen och för ditt välmående!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats