7 okända knep till din Android smartphone | Livsstil idag

Livsstil idag

Annons

7 okända knep till din Android smartphone

Android smartphone

Här ger vi dig ovärderliga tips på hur du bäst använder din Android mobil. Lär dig dem utantill och ditt mobilanvändande kommer att bli ännu mer praktiskt.

1. Stäng av notiser
Vem blir inte irriterad när mobilen aldrig sluta surra, pipa, ringa eller buzza? Lugn – det finns en väldigt enkel lösning för detta problem på Androidtelefoner:

Du kan göra dina notiser personliga genom att trycka och släppa ner den aktuella notisen i notisfältet.
Tryck på inställningsikonen intill notisen för att komma direkt till inställningsavdelningen för notiser och välj sedan att ändra notiserna eller stänga av dem helt.

2. Låt telefonen vara på medan den laddar
Vanligtvis stängs din Androids skärm av automatiskt när du sätter telefonen på laddning. Om du händelsevis vill ha telefonen igång även fast den laddas kan du enkelt göra det genom att:

Gå till inställningar och val för framkallare.
Välj sedan det vakna tillståndet genom att toucha.

3. Ställ in begränsad mobil data
Tillhör du dem som vill ha full kontroll på ditt surfande från mobilen? Då kan du med fördel dra nytta av Androids speciella funktion där du sätter en personlig gräns för användandet av mobil data på din smartphone. En prisvärd mobil som exempelvis ZTE mobiltelefoner gör detta enkelt för dig. Modellen Blade v6 är en populär Android telefon som erbjuder just denna funktion och en mängd fler som kan vara till stor nytta för dig.

4. Stäng av Auto Correction
Irriterande att aldrig kunna stava utan att bli korrigerad i onödan? Visst kan det många gånger vara en smidig och praktisk hjälpreda men även den bästa smartphone med avancerade funktioner kan lätt bli en ihärdig irritation vid exempelvis sms-skrivande eller chattande. Men du kan andas ut, det finns en praktisk lösning på problemet:

Gå till inställningar och välj Språk.
Toucha inställningsikonen intill tangentbordet som används.
Leta efter Auto-correction och toucha den för att ändra status till AV istället för PÅ.

5. Smart Lock funktion på

I de senaste Android versionerna har Google utvecklat en ny och innoverande låsfunktion som kallas Smart lock. Denna funktion ska göra proceduren mycket smidigare än tidigare (vem blir inte matt på att trycka in sin PIN titt som tätt?).
Funktionen grundar sig i att man kan ställa in Smart lock utifrån vilken plats man befinner sig på. På säkra platser kanske man inte behöver ha låsfunktionen på. Man kan dessutom göra det möjligt att låsa upp från en annan enhet.

6. Gör dina samtalsavvisningar personliga

Många gånger måste vi avvisa inkommande samtal då vi inte har möjlighet att tala med personen som ringer. En av de bästa smartphone egenskaperna hos Android är de personliga inställningarna.
Android har en rad förinställda aviseringsmeddelanden som man sedan kan antingen ta bort eller välja att göra om till ett mer personligt meddelande.
Du går till inställningar där du väljer ”svara med SMS” för att göra personliga inställningar.

7. Välj rätt smartphone för dina behov
Vi kan utan tvivel se hur ett ökat användande av smartphones ersätter datorer i dagens samhälle. Detta medför såklart att kraven från användarna på mobilernas funktioner, teknik och system ökar. För att säkerställa att du köper en bra och väl fungerande smartphone har vi avslutningsvis sammanställt en lista till dig:

Se till ditt eget användande, hur ser din vardag ut? Är du på resande fot en hel del tid under veckorna kanske du bör lägga fokus på en smartphone och abonnemangleverantör som erbjuder dig förmånlig uppkoppling.
Det är svårt att säga vilken modell som kan klassificera sig som bästa smartphone, men ett tips är att kika lite närmare på ZTE mobiltelefoner som är både användarvänliga och prisvärda mobiler.
Är ni fler i hushållet som behöver en smartphone? Idag kan man få fina rabatter vid köp av fler än en mobiltelefon med abonnemang. Om ni dessutom väljer samma system som exempelvis Android kommer ni få ut mer av varandras användande.

Sammanfattning
Med dessa sju tips i bakhuvudet hoppas vi att ditt mobilanvändande blir ännu enklare. Det krävs inte mycket för att underlätta användandet av din smarttelefon. Följ våra enkla knep för ett praktiskt mobilanvändande.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats